Hírek

Prof. Dr. habil Dinya László: az nem fejlesztés, ha valaki működőképesen tart egy várost

By 2019.08.20. augusztus 29th, 2019 No Comments

Úgy vélem, Gyöngyösnek leginkább a szemléletmód terén kellene fejlődnie, hiszen nem lehet úgy irányítani, fejleszteni, ha valaki csak a város névtáblájáig lát el, vagy a kapcsolati tőkéje ott elfogy. Észre kell venni a lehetőségeket, s az esetleges veszélyeket is, az ma már nem fejlesztés, ha valaki működőképesen tart egy várost. Ami azt illeti, Gyöngyösön megannyi a megoldásra váró feladat. Először is tisztában kell lennünk azzal, hol, mely területeken szorít leginkább a cipő, s azt is meg kell értenünk, hogy Gyöngyös eltérő városrészeiben differenciáltak a feladatok. Épp ezért, én azt vallom, konszenzusra szükséges törekednünk az itt élőkkel, a szakmailag korrekt fejlesztési terveket pedig széleskörű kommunikációval össze kell hangolni a lakosság igényeivel. Azt is érdemes szem előtt tartani, hogy a város csak a térséggel együtt létezik, a kettő, ha úgy tetszik, kézen fogva jár, egymás nélkül nem lehet sikereket és eredményeket elérni.

Klausmann Viktort több mint 10 éve ismerem. Hihetetlenül jól kommunikál, ez nagy erény egy olyan településen, ahol ez elhanyagolt, és a lakosok feje fölött hoznak döntéseket. Mindezek mellett képes elismert szakemberekből csapatot szervezni maga köré, kapcsolatai révén pedig olyan külső szakértőket is be tud vonni, akik kívülről esetenként jobban látják, miben lehetne és kellene a városnak és a térségnek leginkább fejlődnie.

Hiszek abban, hogy Viktor képes lesz Gyöngyöst elmozdítani a holtpontról, s abban is bízom, hogy a gyöngyösiek aszerint hoznak majd döntést, ki tudja a város érdekeit a legjobban képviselni megyei és országos szinten is.

Dr. Dinya László, egyetemi tanár

 

Weisz Péter, a Bugát Pál Kórház főigazgatója

Farkas Anna, a Szent Margit Kórház gazdasági igazgatója

Dr. Gulyás Zoltán, a Bugát Pál Kórház onkológus főorvosa, Gyöngyös város díszpolgára, Heves megye Prima-díjasa

Prof. Dr. Dávid Lóránt, egyetemi tanár

Holló Ákos, borász

Szabó Gábor testnevelő–edző, vállalkozó

Bujdosó Zoltán, campusokért felelős rektorhelyettes, Eszterházy Károly Egyetem

Ludányi Andrea, szociális és családi érdekképviselet

Nagy Róbert Károly, külkereskedelmi reklámszakember, rendezvényszervező, a Radír cégcsoport tulajdonosa, a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Egyesület elnöke

Domján Róbert, osztályvezető, Heves Megyei Önkormányzati Hivatal

Nyeste József, szőlész-borász mérnök, kertészmérnök, állat- és vadvédelmi mérnök

Tuza György, borász

Kiss Petra Dóra, szociológus, közgazdász

Takács György, válogatott labdarúgó, Maláj kupa-győztes, a Ferencváros egykori játékosa