Hírek

Nyeste József: most van lehetőségünk arra, hogy tegyünk a saját, a gyermekeink és az unokáink jövőjéért

By 2019.08.19. augusztus 29th, 2019 No Comments

A munkám Gyöngyöshöz köt, és amit az elmúlt több mint tíz évben tapasztaltam a településen, az számomra értelmezhetetlen. Számtalan olyan természeti adottsággal rendelkezik a város és környéke, melyek nincsenek kihasználva, így Gyöngyös tulajdonképpen csak átmenő forgalmat bonyolít le a Mátra felé. Ha valaki mégis megáll a településen, csalódnia kell, hiszen este szinte már semmi sincs nyitva, de ha a turista úgy dönt, hogy pár napot itt is eltöltene, akkor kulturális programot, vagy épp szálláshelyet sem igazán talál. Másrészt, ahogyan a bevezető utaknál tábla is hirdeti: „Gyöngyös a szőlő és a bor városa”, ugyanakkor se ikonikus borászata, se ikonikus bora nincs. 1800-as évekbeli leírások még arról adnak számot, hogy Gyöngyösnek világhírű bora volt. Ehhez is igazodva az egyik kiemelt feladat épp ezért az lenne, hogy ismét méltóak legyünk erre a hírnévre.

Van egy történelmi borvidékünk, és az abban rejlő lehetőségek kiaknázása sokat lendíthetne a város turisztikai ismertségén, ahogy erre máshol is találunk követendő példákat. A rendszerváltoztatás óta láthatóan nem történt előrelépés ebben a városban, és ha valaki a jelenlegi városvezetéstől várja a csodát, akkor ne lepődjön meg, ha Gyöngyös 4-5 év múlva csak egy alvó város lesz. Most van lehetőségünk arra, hogy tegyünk a saját, a gyermekeink és az unokáink jövőjéért!

Klausmann Viktor az a személy, aki kitűnhet ebben az ellaposodott közegben. Kommunikatív, jó kapcsolatrendszerrel, megvalósítható programmal, és a háttérben, felkészült szakemberekből álló csapattal rendelkezik, melyekkel képes lehet ezt a várost felébreszteni, ha a városban élők is átérzik ennek a felelősségét. Közösen gondolkodásra, és közös cselekvésre van szükség, a városért, és az itt élőkért!

Nyeste József, szőlész-borász mérnök, kertészmérnök, állat- és vadvédelmi mérnök

 

Weisz Péter, a Bugát Pál Kórház főigazgatója

Farkas Anna, a Szent Margit Kórház gazdasági igazgatója

Dr. Gulyás Zoltán, a Bugát Pál Kórház onkológus főorvosa, Gyöngyös város díszpolgára, Heves megye Prima-díjasa

Prof. Dr. Dávid Lóránt, egyetemi tanár

Holló Ákos, borász

Szabó Gábor testnevelő–edző, vállalkozó

Bujdosó Zoltán, campusokért felelős rektorhelyettes, Eszterházy Károly Egyetem

Ludányi Andrea, szociális és családi érdekképviselet

Nagy Róbert Károly, külkereskedelmi reklámszakember, rendezvényszervező, a Radír cégcsoport tulajdonosa, a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Egyesület elnöke

Domján Róbert, osztályvezető, Heves Megyei Önkormányzati Hivatal

Dr. Dinya László, egyetemi tanár

Tuza György, borász

Kiss Petra Dóra, szociológus, közgazdász

Takács György, válogatott labdarúgó, Maláj kupa-győztes, a Ferencváros egykori játékosa